11 mars 2013

iCloud

Kan du göra en säkerhetskopiering med iCloud istället? Du kan gå in i Inställningar-iCloud-Lagring, säkerhetskopiering och till sist Säkerhetskopiera. Har du det inställt och paddan uppkopplad och laddar samtidigt så säkerhetskopierar den sig automatiskt om nätterna.

4 kommentarer:

 1. Gör den då det automatiskt med alla plattor som jag har kopplat till mitt konto? Vet du då oxå ett snabbt sätt att få ut nya appar till alla paddor?

  SvaraRadera
 2. Den säkerhetskopierar då ditt konto så det borde inkludera alla enheter som är kopplade till just det kontot.

  Det går att ställa in så att apparna förs över automatiskt till alla enheter men då hamnar precis alla appar där och det kanske du inte vill om du bara laddar hem en app för att testa. Jag vet att några i vår grupp har gjort så att de har skaffat ett konto på sin egen padda och ett annat till eleverna (t.ex använd sitt kortnamn på jobbmejlen)så att de kan ladda hem och testa obehindrat på sin egen utan att dela med sig av alla appar till eleverna.

  SvaraRadera
 3. Det lät ju klokt att ha två olika. Men inte det som kom fram när vi skulle starta dem, eller missade jag ngt? Ska jag ändra på kontot nu? Nej alla appar vill jag inte ha över då jag fått tips på mer lärarappar och då behövs de ej till alla paddor... Hmmmm ett dilemma....

  SvaraRadera
 4. Detta tips fick jag höra från några sist vi träffades så du missade ingen information. Du kan skapa ett nytt konto och välja om det ska bli ditt "lärarkonto" eller "elevkonto".

  SvaraRadera