24 april 2013

Bokstavsljud

Jag funderade lite på det du nämnde idag Anna-Lena om bokstavsljud. Har hittat några appar men skulle gärna få lite tips om det finns någon som är bra och även att kunna spåra bokstäver. Hittar många fast då på engelska och danska :) finns det någon bra här oxå? Tack för en bra träff!

5 kommentarer:

 1. Det verkar tyvärr inte finnas ännu. Jag har dock läst om en som heter "Little Words" som enligt "Pappas appar" ska kunna göras om till svenska. Jag köpte appen för 15 kr och ser att det finns en funktion där man kan spela in eget ljud, men har ännu inte förstått hur man gör.
  Förhoppningsvis dröjer det inte allatför länge innan det finns bra appar där man kan spåra och höra svenska ljud. / Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var ungefär det jag hittade oxå, samma tankar. Ska kolla in lite words:)

   Radera
 2. Elevdata har två appar: se bokstavsljuden och levande bokstäver. De kommer även ut två appar under våren som handlar om att få koll på sin egen läsning. Tyckte de verkade bra.

  SvaraRadera
 3. Testade ABC spelet. Bokstav + ljud och lite läsa. Enkel att använda

  SvaraRadera
 4. Jag har också testat ABC-spelet på svenska. Bra att det är ljud och inte bokstavsnamn, lite synd dock att det bara är kort vokalljud, men säkert svårt att undvika när man gör appen. Köpte också en App för 22 kr som jag inte tykcer håller måttet. Den heter Busdjurens bokstavsspel och där är det enbart bokstavsnamnen som används.

  SvaraRadera