24 september 2013

Asl-appar

Jag försöker få till en asl-inspirerad läsinlärning. Har ni tips på några bra appar? Writereader har jag på min egen padda, men när jag skulle ta hem den till barnen så fanns den inte i AppStore längre. Konstigt!

Kajsa

8 kommentarer:

 1. Vi använder appen Skolstil. Man behöver dock vara uppkopplad till nätet! Mycket enkel skrivapp med talsyntes.

  Susanna

  SvaraRadera
 2. Jag får inte talsyntesen att fungera i skolstil. Syntesen är på, men funkar inte. Hur gör man för att få talsyntes på hela stycket man skrivit? Varför måste man vara uppkopplad på nätet? För att kunna skriva ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En hårdåterställning kan få ljudet att funka igen. Håll in hemknapp+avknapp. Jag är inte heller säker på hur man får hela stycket. Funkat någon gång men sen inte. Söker oxå tips!

   Radera
  2. Ska gå utbildning asl 27/11. Där i inbjudan tipsade de om några appar. Några har jag men inte fullt själv använt. Kan visa dig vilka de är och kan återkomma mer info om vad som sades från utbildningen

   Radera
  3. Jag har upplevt själv och läst att det har varit problem med flera bokstäver i Skolstil efter att man uppdaterat till iOS7. Uppdatering till appen väntas snart.

   Radera
 3. Yvonne, var ska du på utbildning? Vi blir lite nyfikna....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg en utb som kom via mail. "iPad äger, sa Samir". Sara o jag ska gå. Verkade bra med tips, upplägg, appanvändning lektionsförslag. Finns kanske platser kvar. Är en em på tre timmar. 27/11 i Linköping,

   Radera
 4. Vad gäller Skolstil så är tipset generellt att man ska vara uppkopplad mot nätet. Vet dock inte varför. Fick det svaret via FB sidan iPad i skola o förskola.

  SvaraRadera