27 februari 2013

Lärplattan i Linköping: Föreläslning om läromedelt "Qnoddarnas värld"

Lärplattan i Linköping: Föreläslning om läromedelt "Qnoddarnas värld"
http://www.nok.se/qnodd

Föreläslning om läromedelt "Qnoddarnas värld"

För er som är nyfikna på Natur och Kulturs nya heltäckande läromdel för Lärplattor i åk 1 -3 kan jag tipsa om en kostnadsfri föreläsning som kommer till Linköping den 9 april kl. 18.00 - 21.00. Anmälan kan göras på Natur och Kulturs hemsida. http://www.nok.se/qnodd

13 februari 2013

Skapa googlekonto

För er som inte redan har ett Googlekonto. Klicka på länken nedan och följ instruktionerna. Gå sedan till mejlet ni har fått av mig så att ni också kan bli författare på bloggen.

Skapa Googlekonto här

Vårens träffar

Datumen för resterande träffar under våren är:

Onsdagen den 20/3  kl. 15.00 – 16.30
Onsdagen den 24/4  kl. 15.00 – 16.30
Onsdagen den 22/5  kl. 15.00 – 16.30

Äntligen!

Hej alla lärare i kommunens iPadprojekt!

Nu är bloggen igång så det är bara för oss att tipsa och delge varandra om våra erfarenheter. Ett första tips från mig är denna artikel från Lärarnas tidning.

http://www.lararnasnyheter.se/origo/2013/02/04/sa-slipper-du-bli-it-brottsling

Appar som ljudar

För elever som ännu inte är helt säkra på kombinatonen bokstav ljud rekommenderar vi några program där bokstäverna låter. I appen "Skolstil" ljudas de bokstäver man skriver och sedan hela ordet när man trycker på mellanslag. En nackdel är att det tar ganska lång tid innan orde läses upp efter att man har tryckt mellanslag. I appen "Bokstavspussel" får eleverna träna att stava och hör då varje bokstavsljud när de "drar" i bokstaven.