26 september 2013

Kroppen

Igår tipsade Fredrik oss om appen Human Body. Det visar väldigt tydligt kroppen i flera olika moment. Den verkar dock bara vara gratis veckan ut så skynda skynda om ni vill ladda hem.

25 september 2013

Creative commons

Idag ska vi diskutera upphovsrätt och lära oss mer om det här.


24 september 2013

Asl-appar

Jag försöker få till en asl-inspirerad läsinlärning. Har ni tips på några bra appar? Writereader har jag på min egen padda, men när jag skulle ta hem den till barnen så fanns den inte i AppStore längre. Konstigt!

Kajsa

Fb-grupp

Hej alla!
Jag har startat en Facebook-grupp som heter BFL (bedömning för lärande) - Linköping. Ni får jättegärna gå med i den gruppen för att dela med er av goda exempel på formativ bedömning och andra lyckade klassrumssituationer. Ni får inte tycka att jag stjäl fokus från den här bloggen. Min tanke är att alla lärare i Linköping kan vara med och tipsen i gruppen kan ju handla om så mycket än bara lärplattan :)
Hoppas att ni tycker att det är okej att jag skrev här. Jag kände att jag behövde nå ut till andra än de på min egen skola.

Kajsa

19 september 2013

Att göra en egen löpsedel

Jag har just hittat en App som verkar väldigt trevlig. Den heter "Min löpsedel" och kostar 7 kr. Med hjälp av den kan elverna göra sina egna löpsedlar när de vill "sälja" någon idé. etc. /  Anna-Lena

11 september 2013

Flipped classroom!

Gav mersmak...😄

Är det någon som var där som kommer ihåg vad hon hette som hade gjort lektioner om hur hon spårade bokstäver. Fanns med i Facebook grupp i arkivet men jag glömde hennes namn.

8 september 2013

Elevdata

Jag har varit i kontakt med dem för att höra lite om deras appar och de har kommande som ska hjälpa med läsinlärningen och ha koll på sin läsutveckling. De har återkommit till mig och då de hörde om vårt projekt vill de gärna komma och visa (sälja in sig)😉 men funderar på om det skulle vara ngt ändå av intresse? Vad säger du Anna-Lena, Sofia?

7 september 2013

Blogg låst eller inte...

Vet att vi pratade lite om detta sist vi sågs men jag skulle vilja höra hur ni tänker. Ska blogg vara öppen för alla? Kan det bli något bekymmer då? Fördelar med att den är öppen? Ska man ha den låst skyddad med lösen för enbart inbjudna? Fördelar med detta? Fredrik berättade klokt och så men mina kollegor tvekar till öppen och därför vill jag höra en gång till med er😄