28 november 2013

App-träff

Jag och Kajsa träffades idag på en trevlig kurs med ASL. "iPad äger, sa Samir". Vi tänkte att det skulle vara roligt att vi i vår grupp ses och prata appar, byta tankar och idéer, kanske lista alla bra och tips. Göra en bra samling i ett dokument. Detta så att vi lättare kan dela med oss till andra på våra skolor etc. Vi fick en del matnyttiga och samtidigt känner jag att inom vår grupp finns det otroligt mycket. Skulle vara kul att få höra om allt och klämma och känna lite på dem tillsammans;) kunde det vara något? Kram njut av första advent och glöm inte kika på min adventskalendertips! En njutbar kalender med stämningsfull musik och tradition// Yvonne Skräddar

TeachMeet

Tack för alla spännande bidrag igår! Det var väldigt roligt att höra er.

(Lilla A somnade innan vi kommit ut till bilen, såklart!)

27 november 2013

Adventskalender

En bekant till mig har gjort en fin kalender som visar på våra svenska jultraditioner och till varje lucka är det vacker musik. Finns till iPhone men den passar till iPad också. Kostar 15kr.

6 november 2013

www.kunskapsplattan.se

Har ni sett denna sida? Mot ett konto kunde man logga in och få tillgång till appar och dela med elever och föräldrar (?). Kostade att bli medlem. Verkar bra, kan det vara ngt som skulle underlätta i skolan att få tillgång till bra appar för många?

4 november 2013

BFL

En enkel bedömning för ht år 1 i form av en trappa. Använder denna modell i många ämnen, sammanhang och i samtal med barnen. Det bästa är att trappan aldrig tar slut, utan bara blir längre och längre ju mer eleven lär sig. Så här kan det t ex se ut i matematik. Denna är något förenklad. Väldigt lätt att individanpassa! 
                               Susanna

3 november 2013

Motoriktips till ASL

Ett viktigt inslag i vårt ASL-arbete är finmotorikövningar eller fingerträning som vi kallar det. Här kommer några tips på vad vi gör i min klass:
     traditionellt pyssel till varje bokstav oftast måla, klippa och klistra
     Mandalas
     Rangoli
     Pärlor av olika slag
     Snörlekar
     Bygga med centimokuber, te x djur, robotar m m. Ta kort och samla i en bok. 
     Plocka med pincett t ex bönor i äggkartong med huvudräkningsuppgifter
     Bygga mönster
     Bygga med muggar, högt, brett, stadigt etc
     Bygga med lego
     Bygga med kapplastavar
     
                      Susanna :)