28 mars 2013

Två små tips

Jag har en elev som har svårt att skriva av eller utgå från tavlan om vi snabbt skrivit upp lite punkter etc. Kom på igår att jag kan fota tavlan och ställa ipaden hos henne. Även för elev som behöver en egen checklista, vad ska jag göra.
Sen har jag fått tips om en app: make dice lite. Här kan du göra en egen tärning med eleverna. En rolig paus övning eller träna på något:) om någon provar tar jag tacksamt emot tips!
Glad påsk allihopa!

26 mars 2013

Vi hittade det

Alla vet säkert redan, men för att ända inställningarna för tangentbordet i pages och i andra program, så går man in på "allmänt" i inställningar och skrollar sedan ner till tangentbordet.

Ta bort automatisk versal i pages?

Nu är vi ute väldigt sent, men är det någon som vet hur man får bort den automatiska versalen i början av mening i pages? Vi ska skriva NP, faktatext, i morgon och behöver fixa det nu i eftermiddag.

/ Kajsa och Ulrika

21 mars 2013

20 mars 2013

Upphovsrätt

Hur är det nu med upphovsrätten? Vad får vi publicera på webben och vad får vi inte? Kolla in länken nedan för gedigen och matnyttig information.

http://www.skolverket.se/skolutveckling/itiskolan/kollakallan/upphovsratt/lararguider/lararguider-1.155718

15 mars 2013

Molnfunktion

NNu har vi äntligen kommit igång med geoboard, king of math men framförallt med Pages! Vi undrar vilken av alla molntjänster som passar bäst till Pages. Vi vill kunna spara material för att sedan kunna t ex skriva ut. Är teknisk utrustning på skolan avgörande för vilken tjänst man väljer. Både vi och eleverna är lyriska!

 😃 Hälsar Tina och Susanna

11 mars 2013

iCloud

Kan du göra en säkerhetskopiering med iCloud istället? Du kan gå in i Inställningar-iCloud-Lagring, säkerhetskopiering och till sist Säkerhetskopiera. Har du det inställt och paddan uppkopplad och laddar samtidigt så säkerhetskopierar den sig automatiskt om nätterna.

iTunes

Hur gör jag med iTunes då jag vill ladda ner det i skolan? Finns det dator som fixar det? Provade på en utvecklingsdator men inget hände. Fastnade på 92% nerladdat. Sen var jag tvungen att logga ut, stänga för att gå hem. Har en padda som kräver säkerhetskopiering och jag kan inte göra ngt med den. Inte roligt nu...

6 mars 2013

Tekniska bekymmer

Teknikens under! Behöver tips på hur ni har bra rutiner för uppdatering och säkerhetskopiering. Komma åt internet till lkvisitor, loggar ni in där varje dag, med barens inlogg? Vems? Det tekniska hindrar mig lite. Håller oxå på att klura på att skapa en bok med eleverna. Någon som börjat i dessa tankar? Qnoddarnas värld har jag laddat hem men ej fått till den, vet ej om det funkar helt. Provprogram är för en etta. Har svag elev som skulle kunna testa den men har ej fått till tiden till det.

5 mars 2013

Litteraturtips







Lär med Surfplattan åk 1-3 av Lena Gällhagen och Elisabet Wahlström är en nyutgiven bok som vi vill tipsa om. Den innehåller konkreta tips på arbetsområden, appar och kopplingar till Lgr 11. Boken är indelad i olika kapitel, bland annat Komma igång, Kropp och hälsa och Samarbetsövningar. Vi vill gärna att ni kollar in kapitel Språkverkstad extra noga.